duminică, 21 martie 2010

Sa moara dusmanii mei!


Este ora 11 pe seara.Tocmai ma pregatesc sa ma intind in pat.Afara, caldura crunta, chiar si la ora asta.Si, daca nu mi-am permis aer conditionat, singura solutie ramane geamul deschis. Ma chinui sa adorm, incercand sa ignor latraturile "prietenilor nostri" patrupezi care au reusit sa cucereasca toate strazile.In sfarsit, se face liniste.Pleoapele se fac grele, o usoara adiere racoroasa umfla perdelele.
Auuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!Ce e asta?Tanguirile unui manelist sparg linistea atat de greu castigata.Ma ridic din pat si privesc pe geam.O decapotabila rosie a oprit in fata blocului.La volan,un tanar "de nationalitate conlocuitoare" priveste nerabdator spre blocul in care locuiesc.Il privesc de la geam fara sa ma vada.Desi e 11 noaptea are ochelarii de soare pusi pe nas.La gat,un lant atat de gros ,incat ai putea linistit sa priponesti un urs.In mod evident,desi are o tigara in coltul gurii, mesteca si guma cu "gratia" unei camile care isi rumega masa de acum o saptamana.De parca nu ar fi suficient de zgomotoasa muzica, "prietenul meu" apasa prelung pe claxon.
Dupa vreo cinci minute si inca o manea,din bloc iese o fetisoara in care recunosc pe o vecina de a mea de la etajul 1.Sare in masina fara sa mai deschida portiera si il saruta zgomotos pe "D.J.-ul de la miezul noptii".Ma bucur ca,in sfarsit, am scapat si am sa ma pot odihni.In timp ce masina se indeparteaza cu muzica data la maxim, ma intind din nou in pat si ma rog de Morfeu sa ma ajute cu ceva picaturi din licoarea care te ajuta sa dormi.
Dar vaiiiiiiiii!Nu trec nici zece minute si manelele se aud din nou.Ma decid sa inchid geamul cu toate ca in camera e o zapuseala ingrozitoare.Scot capul pe geam la timp sa ma observe individul de la volan.Masina merge incet,ca la parada.Intre timp,pe locurile din spate au mai "poposit" inca doi tineri si o fata.Mai sa fie!Parca ar fi frati: baietii aceleasi tricouri mulate stralucitoare,ochelari de soare si lanturi si bratari groase afisate ostentativ.Fetele,in schimb, fuste scurte si bustiere cat mai decoltate.Cu toate ca masina e decapotabila pare invaluita intr-un nor de la fumul tigarilor din care toti cinci trag cu putere.
Siderat de tabloul oferit si asurzit de decibelii ce se revarsa din boxe nici nu imi dau seama ca soferul a ridicat capul si m-a observat holbandu-ma la ei.Opreste masina cu o frana scurta si....Dumnezeule,ce-mi aud urechile!!!!
"Ce p.. mea de handicapat te boldesti la noi?N-ai somn manca-ti-as?"
Intreaga sleahta chelalaie in grup intrecandu-se in jigniri din ce in ce mai pitoresti.
Scaparea mea vine de unde ma asteptam mai putin.Din capatul celalalt de strada se apropie o alta decapotabila de culoare neagra.Din boxele ei urla cei de la "Parazitii".Doar patru "baietzasi de cartier" se lafaie pe banchetele de piele.Nici unul din ei nu cred ca are mai mult de 20 de ani.
Decapotabila neagra se apropie de masina "chelalaitorilor" si,pentru ca nu are loc sa treaca se apuca de claxonat incontinuu.Pentru moment creierii mei pleaca inainte spre spitalul de nebuni sa faca o rezervare.Zgomotul e infernal.Muzica data la maxim in fiecare masina,cele doua claxoane si,nu o sa va vina sa credeti,dar peste toate se suprapun si injuraturile si amenintarile celor doua tabere.Luminile se aprind pe la toate ferestrele,dar lumea priveste de dupa perdele fara a avea curajul de a spune ceva.
Poate ca ,totusi, cineva a anuntat Politia, caci o masina cu girofaruri se arata intr-un capat de strada.Brusc,pasagerii celor doua masini devin frati.Ambele masini,una cu fata,alta cu spatele, dispar rapid in directia opusa.Din urma lor masina de Politie trece agale de parca ar fi intr-o simpla patrulare de rutina.
Imi asum riscul si ma hotarasc sa nu mai inchid geamul.Ma intind din nou in pat si imi reiau rugaciunile catre zeul somnului.


Dragilor,asta tinde sa devina un fenomen general in Romania.Ne pierdem cultura sau o ignoram,in favoarea muzicii de "coloratura" promovata de tineri care nici macar nu vor sa stie ce e aia munca cinstita,atata timp cat "mamica" si "taticul" ii ofera totul de-a gata.Acesti tineri sunt gata sa "striveasca" cu dispretul lor pe orice "sarantoc" ce nu isi permite o masina luxoasa dotata cu un sistem performant de boxe.Si la ce bun sa ai un asa sistem daca nu il dai la maxim ca sa poti impresiona "copile" cu mintea plina de hormoni zburdalnici.

4 comentarii:

  1. Supertare articolu. De cand iti urmaresc postarile este de departe cel mai bun. M-ai uns la suflet. Si eu sufar de aceeasi problema. Indiferent ca e zi sau noapte, nesmitirea afisata ostentativ de unii ma revolta si pe mine. Dar ce putem face? Sa le vandalizam frumesete de masina?
    Intram tot noi la racoare pentru vandalism. Poate are cineva vreo idee...

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu de comentat ceva, stiu, asta e realitatea in care ne zbatem si din pacate, la aceasta problema noi suntem prea mici ca sa putem schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce esti asa deprimat?se vede dupa ce poezii scrii!

    RăspundețiȘtergere
  4. articolul este tragi-comic, nu deprimant. ilustreaza exact ce se intampla la noi in tara.
    daca inca mai avem simtul umorului inseamna ca mai avem si speranta sa nu ne ducem de rapa.

    RăspundețiȘtergere