vineri, 26 martie 2010

Clipa


"Priveste-ma in ochi!" imi spuse clipa.
Si am incremenit cu privirea atintita in ochii ei limpezi,spalati de lacrimile trecutului.
"Priveste in urma!" imi spuse clipa.
Si am privit in trecut.Si am vazut acolo copilaria fericita si fara griji.Am vazut acolo tineretea plina de nebunii.Am vazut rasarituri de soare superbe.Am vazut nopti cu luna argintie.Undeva,printre gene,intr-un colt am zarit iubirea.Incerca sa se ascunda sfioasa,sa ma faca sa uit de ea.Si i-am intins mana,sa fim din nou ca altadata.Dar m-a privit cu ochi straini si s-a dat inapoi din fata mea de parca eram blestemat.
Si apoi nu am mai vrut sa privesc in trecut.Deja ma simteam batran.
"Atunci priveste in viitor!"imi spuse clipa.
Si,chiar daca mi-a fost frica ,am ridicat capul si am privit in viitor.Dar acolo era ceata.Si,prin ceata,am zarit din nou iubirea.Si am zambit cu speranta.Dar iubirea se juca cu mine.Ma lasa sa ma apropii de ea,pana puteam aproape sa o ating.Si ii simteam rasuflarea fierbinte.Apoi se indeparta cu un zambet zeflemitor spunandu-mi ca nu sunt decat un mascarici.Si am oftat.Am oftat adanc,sa imprastii negurile ce planau asupra viitorului meu.Si-am alergat in toate partile sa o regasesc.Si am vazut ca sunt blestemat sa alerg dupa ea toata viata.
Pentru ca stiu.Stiu ca intr-o buna zi am sa o prind.Si atunci nu am sa-i mai dau drumul.Si mai stiu ca atunci ma va privi cu ochi mari si imi va spune:"Ce dor mi-a fost de tine!"

4 comentarii:

  1. Sper si iti doresc sa nu alergi prea mult pana vei gasi iubirea. Dar sa ai grija pentru ca iubirea aceea la care visezi tu sa ajungi...nu prea mai exista.

    RăspundețiȘtergere
  2. Finally, de cand asteptam un astfel de articol.Sper ca ce a-i scris sa fie si adevarat. Si daca e adevarat, apuca iubirea mai repede de mana si nu o mai lasa. Ia-o si strange-o si bucura-te de iubire, de viata. Ascunde tristetea adanc undeva intr-un coltisor si lasa loc mult pentru iubire.Ma bucur pt tine. Felicitari. Si nu uita TRAIESTE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaaaa, am auitat!Imi place foarte mult fotografia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te asteapta doua premii!Sa le stapanesti sanatos, pentru ca le meriti! O duminica placuta si o saptamana pe masura!

    RăspundețiȘtergere