luni, 12 martie 2012

Da'pe noi cine ne apara?


In urma cu multi ani eram proaspat angajat la un combinat marisor din oras.Ca toti barbatii,in ziua de salariu,mergeam sa "cotizam" la vreo crasma ordinara.Eram tanar,instinctul de turma era puternic inca in mintea mea.Imi amintesc cum unul din "veterani" s-a cherchelit bine si,impreuna cu unul din colegi,am decis sa il ducem acasa.Din fericire ambii carausi eram de doua ori cat omul care era "o juma'de buletin".De altfel nu era prima oara cand il vedeam cherchelit.De felul lui era un om pasnic,painea lui Dumnezeu cand era treaz si aproape un bibelou cand se ametea.Nu facea scandal,nu vorbea tare,doar se clatina si zambea intr-un fel de neinteles.
Ghidat de vocea sa sovaielnica(de parca nu voia sa il ducem acasa) am reusit pana la urma sa ajungem in fata usii.Cum eram cel mai treaz din tot trioul mi-am asumat raspunderea predarii-primirii(fara proces verbal).Mi-am luat o mina cat mai serioasa,arborand totusi un zambet de complezenta in coltul gurii si am sunat.In cateva secunde usa s-a intredeschis si a aparut capul unei femei.Pe fata ei intrebatoare se citea totusi sictirul fata de tot ce inseamna viata cotidiana.
-Sar'mana doamna!L-am adus pe domnu' Nelu!Stiti,e un pic cam obosit!
-Neluuuuuuuuuu!Ai venit in sfarsit acasa?
Brusc am simtit ca mi se moaie picioarele caci "stapana" a deschis larg usa dand la iveala un fizic de halterofil.Cu o mana si-a insfacat victima de guler si a tras-o in casa,cu cealalta ne-a trantit usa in nas.Atat!Nici tu "multumesc",nici o intrebare.De altfel nici nu ar fi avut cui sa ii mai spuna pentru ca amandoi o rupsesem la fuga de frica sa nu se deschida iar usa.
A doua zi domnu'Nelu a aparut la munca cu un ochi vanat.Chiar daca stiam cu totii ca nu se lovise in drum spre casa,nu i-a pus nimeni nici o intrebare.Se pare ca nu era prima oara.Dupa cateva luni,la o "sedinta" tinuta in crasma din piata,domnu'Nelu ,cherchelit bine,mi-a marturisit plangand ca onorabila consoarta ii face viata un calvar:toata ziua striga la el,indiferent ce face nu e bine,ii ia toti banii din buzunar si il altoieste periodic,doar asa ,cat sa nu uite cine e stapana in casa.Il priveam si vedeam umilinta in ochii lui.El,barbatul linistit,ajunsese in halul asta din cauza ei sau ea incerca oare sa il scoata din stadiul de "bautor calificat"?
Norocul meu a fost ca,intre timp,se mai angajasera altii dupa noi.Asa ca altii au fost "victime" si l-au transportat acasa.

Zilele trecute,cu mare fast,El Presidente a promulgat legea privind violenta domestica.De atunci,televiziunile si presa scot de la naftalina toti monstrii posibili si toate "victimele inocente" .Benzile negre sau blurul puse pe ochii lor lasa totusi sa se vada cu generozitate vanataile.Cu voci sfarsite ,de parca ar fi pe patul de moarte,au grija sa povesteasca de ratia de violenta pe care le-o administrau barbatii.Nu ma intelegeti gresit ,nu pledez pentru violenta,dar nu am auzit macar odata sa ia cineva apararea unui barbat mai putin dotat fizic pe care sotia il ciomageste periodic.
Cine ii ia apararea bietului domn Nelu,care suporta zilnic,pe langa cicaleala si loviturile nevestei,si bataia de joc a celor care se impaunau cu aerele lor de barbati "adevarati".O sa imi spuneti ca o merita,ca avea patima bauturii.Oare?Nu existau si alte solutii?Tata imi povestea despre un coleg,cam muieratic ce-i drept,a carui femeie,extrem de geloasa,il trimitea de acasa numai cu chiloti rupti sau carpiti.Chipurile sa ii fie rusine sa se dezbrace.:))
Ca dom'Nelu sunt foarte multi barbati pe lumea asta.Poate ca nu neaparat sunt loviti fizic,dar poate ca cicalelile ii lovesc cateodata mai tare.Toti insa se inghesuie sa le planga pe bietele femei abuzate(care, apropo ,doresc si beneficiaza de egalitate in drepturi ca si noi.)Da'pe noi cine ne apara?


P.S.Acuma,ca mi-am pus singur latul de gat,astept femeile sa imi traga scaunul de sub picioare.Asadar loviti-ma...cu comentarii.

7 comentarii:

  1. Sa inteleg ca te numeri printre victimele agresiunilor orale, scuze, verbale? Daca "frumoasa" e mai puternica decat tine (si zic "tine" referindu-ma la general) eu zic ca 6 luni de sala ar ajuta, daca e mai firava, nu o baga in seama. Cel mai tare doare indiferenta iar femeile sunt sensibile la capitolul asta!
    Succes! Astept sa revii cu o postfata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat,dupa parerea mea ca s-a ajuns,sa se faca legi si in sensul asta.acum daca tot s-a dat aceasta lege,sa speram ca o sa se aplice impartial.am zis PACAT...,ca tare bine ar fi fost sa nu fie nevoie de aceasta lege si ca oamenii sa convetzuieasca intr-un climat armonois,etc.

      Ștergere
  2. :))) io nu trag scaunul. ai dreptate. exista si barbati in situatia asta. nu atat de multi ca femeile, dar exista. am avut si eu un coleg. vanatai nu am vazut, dar sub papuc era. unele femei pot fi cu adevarat demonice. (sper sa nu mi-o iau eu de la surate acum:))) poate legea asta ii va ajuta si pe ei ... in conditiile in care eu nu mai cred ca legile sunt facute sa ajute amarati, dar ... speranta moare ultima.
    ceea ce eu nu inteleg e, de ce trebuie sa fie un sef si in casa? care-i logica? sau e in sangele nostru sa dominam ... pe cine putem. ma uit la copii. cei mici, cand se joaca ... trebuie sa fie un sef. intotdeauna. cred ca ne nastem cu asta. si din pacate, sef nu ajunge cel care e mai bun la suflet. ci din contra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Iulian, cred ca te-ai panicat degeaba. Nu ai citit legea, care nu face nicio referire la sexul partenerului protejat de aceasta . Fii linistit ca si sarmanul domn Nelu va fi protejat de violenta sotiei. Nu stiu insa cine-l va proteja de ciroza hepatica ( poate un hepatoprotector:)) )

    RăspundețiȘtergere
  4. Iuliane. Ai uitat as spui despre motorul de 50 kw pe care l ai zburat cu tot cu turbina de pe turnul de racire de LA combination. Din aceasta cauza ai zburat si tu de LA serviciu. Pa

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt intr adevar scorpii multe de aceea a fost impuscata ceauseasca

    RăspundețiȘtergere
  6. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would
    have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    RăspundețiȘtergere