marți, 14 februarie 2012

Doctorul-vrajitor

E clar!Imbatranesc!Iremediabil,dar asta e crunta realitate.Si stiti cum se spune:"Daca dupa 40 de ani te trezesti dimineata si nu te doare nimic inseamna ca esti mort".Asa ca am hotarat sa o iau din timp pe panta ipohondrilor ce urmaresc emisiuni de medicina cu speranta ascunsa ca isi vor identifica diferite boli cu care se vaita in grupul celor de o seama cu ei.
Asa ca ,intr-o seara,ma pune gaia si dau sa ma uit la dom'doctor Oz.Asta cica ar fi un turculet americanizat care se da in spectacol pe la o televiziune.Destul de simpatic,unele chestii din ceea ce spune chiar ar fi interesante.Numai ca altceva ma roade pe mine,asa cam ca o batatura de la un pantof nou.
Nu ca as avea ceva cu el,nici cu femeile,nici macar cu femeile grase si nici macar cu femeile grase si negre.Dar,Doamne iarta-ma cum se face ca la emisiunea aia,in public,sunt doar reprezentante ale consumatoarelor de fast food si urmase ale sclavilor africani?Apropo am observat ca majoritatea femeilor negre cand sunt tinere sunt superbe.Cand imbatranesc insa,majoritatea se impart in doua categorii:ori se fac niste imensitati de nu mai stii de unde incep si unde se termina,ori ajung niste scobitori cu fetele acre si stafidite.
Buuuun,o sa ma faceti acuma in toate felurile,incepand bineinteles cu "rasist".Chiar credeti ca imi pasa?Accept si asta cu o singura conditie:sa imi explice si mie cineva de unde vine isteria provocata de alegerea uneia dintre ele drept asistenta a "showdoctorului"?Ba frate,cand coboara in fata parca sunt adolescente la un concert al lui Michael.(Apropo nici asta nu o inteleg:de ce mama zmeilor trebuie sa urli ca descreierata,sa plangi,sa lesini in fata scenei?).Da'sa vezi babele:fac din mana de parca se pregatesc sa urce in Air Force One,sar ca niste capre(ganditi-va ce valuri le fac tatele si burtile supradimensionate),sar de gatul doctorasului de parca ar fi fratele pe care nu l-au vazut de vreo 20 de ani si l-au adus in platou cei de la "Surprize,surprize".
Din sala celelalte aplauda frenetic si urla.Probabil cineva le-a spus ca vor imparti marele premiu la loterie.Doctorul trage pe nas momentele de glorie isterica si ii intinde fericitei alese un halat pe care "mamaia"il imbraca cu o veneratie de parca zici ca si-ar trage rochia de mireasa.Paroxismul ajunge la maxim in momentul in care Oz ii arata pe o masa o bucata de colon zbarcit extras probabil de la vreun vagabond mort din cauza bauturii.Am senzatia ca "vedeta"aproape saliveaza ,de zici ca vede acolo, sfantul gratar pe care il face consortul duminica dupa slujba de la biserica.
Dupa ce le explica ce si cum sta treaba cu matul obosit,doftorul o expediaza pe tanti inapoi de unde a venit.Momentul e dureros pentru ea:si-a trait momentul de glorie,moment pe care spera ca cei de acasa l-au imortalizat pentru vecie.Pacat ca a fost atat de scurt:se si vedea la un moment dat cu labele de elefant imprimate in cimentul din fata teatrului Kodak.
Cum Oz isi prezinta concluziile finale,inteleg ca emisiunea se apropie de sfarsit,intocmai si starea mea de veghe.Adorm rugandu-ma sa nu ma visez cumva vedeta la show intr-o postura de actor principal:postura de cadavru pe masa inconjurat de cateva zeci de femei grase si negre care sar in jurul meu ca la la un dans tribal.

12 comentarii:

  1. M-a amuzat modul in care ai zugravit emisunea care a inconjurat planeta a dlui dr. ORZ, dar am cred ca de aceea e o emisiune inedita si de aceea a prins la public.Cum altfel sa te faci inteles de audienta pe care foarte bine o descrii in comentariul tau? In ceea ce priveste manifestraile isterice ale cucoanelor fii sigur ca nimic nu e regizat. Am observat si din iesirile mele in afara granitelor ca suntem un popor inchistat si obsedat de frica de ridicol atunci cand suntem in public,iar acele doamne grase care se pot manifesta astfel in fata noastra cu siguranta nu stiu ce inseamna depresia, anxietatea, nu au complexe de niciun fel.Oricum nu abandona!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai sa vezi ca n-ai vazut tot! Ti-o zic eu! Sa le vezi cum fac la slujbele religioase!!! Pentru ele e un motiv de bucurie si faptul ca a cazut o nuca de cocos din copac si e ...... GRATIS! Asta e cuvantul potrivit! Tot ce e gratis le face fericite, le creste adrenalina si DA! privitul lor poate dauna grav sanatatii tale!!!! Bafta!

      Ștergere
  2. Mie ce nu-mi place la emisunea lui este ca prea se face risipa de recuzita si prea mult spectacol pentru o urina care iese din vezica sau un "poop" care iese din colon. Si pe mine ma enerveaza isteria aceea ,dar , vorba Adrianei, poate nu suntem noi destul de deschis ca sa intelegem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma simt datoare sa intervin la faza cu isteria. nu este nimic isteric, asa e si in viata de zi cu zi, asa se manifesta ei, nu ca noi, daca ne intalnim pe nu stiu unde nu sim cum sa fugim unii de altii mai departe. Iulian, de obicei cei care ajung la sute de kg sunt cei care mananca fast-food si care au un nivel de cultura scazut. Nu o sa vezi nici un CEO care o sa atarne 250kg, niciodata. Inca ceva, uita-te si la fundurile lu' tanti sa vezi ce fel sunt, sunt diferite de ale celor albe...fiecare rasa cu constructia ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Benga viziunea ta apocaliptica cu negrese si proctologi inainte de somn. Aoleu emisiunea asta chiar există?! Si tu mai traiesti!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adriana,nu abandonez.Voi fi un adevarat "martir" al doctorului Oz. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniel ,eu am zis ca mai invat ceva despre sanatatea mea,nu ma imbolnavesc mai tare.Desi nervii mei "sireacii" au o limita de elasticitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Minoki,eu cred mai degraba ca suntem un pic mai cu picioarele pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lumi,e naspa daca se manifesta asa la nimicuri.Ce se fac la un eveniment cu adevarat important? "Call 911?"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nope, fac la fel, asa se manifesta ei, si eu am fost ca tine la inceput, dar acum m-am obisnuit si imi e putin ciuda pe noi...

      Ștergere
  9. Radule,mai suflu inca.Desi daca mai vad vreo 2 emisiuni din astea s-ar putea sa postez si eu de la morga. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe mine altceva mă preocupă: calmul lor desăvârșit și lipsa de emoții exteriorizate (cel puțin în filme) în fața unor tragedii. Îi moare omului iubita sau mama; n-ai să vezi decât o mică tresărire sau un rictus pe fața lui. Urmează slujba de înmormântare, și aia fără bocete sau potop de lacrimi, după care, de a doua zi, hainele de doliu își reiau locul în dulap sau la centrul de închiriere și viața merge mai departe. Asta n-o înțeleg eu. La noi, suferința e intens exprimată și prelungită, uneori în mod artificial. Că dacă n-o faci, nu ești cum trebuie. Iar doliul... dacă nu durează măcar un an, se va spune despre tine că nici măcar nu ți-a păsat de persoana dispărută.

    RăspundețiȘtergere