luni, 21 noiembrie 2011

Grand opening


Soare cu dinti. Afara cinci grade. Cu minus!!! COADA REZISTA! Cum, care coada? Coada la marea deschidere de supermarket. In frunte, conduce detasat un grup de pensionari, care au trecut in CV o bogata experienta de pe vremea "cand era mai bine".Cativa tropotesc pe loc, ca la incalzirea unui mare concurs atletic. Altii prefera incalzirea din gura. Unul se cearta cu cineva din inauntru, amenintandu-l cu degetul si racnind ca o sa faca el ordine.
Ma bag printre politisti, "confrati" :)) cameramani, sa ajung cat mai aproape cu aparatul meu de fotografiat. Ca mine mai sunt multi care se distreaza de minune. Culmea: cateva pensionare, care se prind ca sunt fotografiate, schiteaza cateva gesturi cochete de a-si indrepta coafura caciulilor de blana.

Din incinta iese cineva cu o cutie de brelocuri cu sigla magazinului. Se produce prima gramada organizata. Ma trezesc si eu cu unul in mana. Victorie! Din cutie mai cad si pe jos cateva pe care, cu riscul mainilor strivite, cativa se reped sa le adune dintre picioare. Se striga, se cere, se injura, se fac apeluri la rationalizare. Cu toate astea cutia se termina repede si "gasca" se sparge. Cativa ,mai milostivi, care au apucat cate cinci-sase bucati, mai dau la vreun cunoscut cate unul.
Se apropie ora Z. Inauntru, un grup de cameramani stau cu obiectivele spre gloata, de parca ar fi un pluton de executie.

Apare in usa directorul magazinului care spune ceva, dar cine Dumnezeu sa-l mai auda in galagia generala?
Apoi usa se deschide si cursa porneste. Mai sa omoare un biet politist sacrificat de superiori si pus sa mentina ordinea acolo. In usa s-a format un dop din care mai scapa din cand in cand cate unul care o rupe la fuga catre rafturi. In spate, gardul care mai mentinea o ordine, este inlaturat si altii se "insereaza" in rand spre nemultumirea evidenta a celor din spate. Din usa se aud cateva tipete.
Nutream speranta ca voi intra si eu sa vad care e treaba, dar ma las pagubas. Mai ales ca bateria aparatului da semne ca s-a saturat si ea. Asa ca incalec pe bicicleta si o iau din loc. Ma duc acasa sa beau un vin fiert, pentru ca am inghetat la marea deschidere.


7 comentarii:

  1. mda. pensionarii. n-am nimic cu ei, dar îi vezi la tv cum se plâng că n-au bani de medicamente. în schimb au bani de șoping la lidl! Duamni, apără și păzește!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei, un fel de rasu'-plansu'! Astia sunt pensionarii, batranii nostri pe care ii plangem ca o duc cel mai rau in tara asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adriana:Subscriu la ceea ce spune Georgiana. Parca sunt aceleasi figuri indiferent ce se da si in ce oras se da.M-am intrebat chiar daca nu cumva e suficient sa afisezi undeva sa se vada cuvantul PROMOTIE. Cred ca sub acest inscris poti sa vinzi chiar la suprapret, ma gandesc.Ar mai ramane bataia pe aghiasma si pe alte lucruri bisericesti. O fi nostalgia dupa cozile comuniste" dati cate o singura bucata, sa ajunga la toti"!??

    RăspundețiȘtergere
  4. mascarada asta nu face nimic altceva decit sa scoata''animalul din om'' si sa ne dezumanizeze ca natzie...se spune ca nu-i bine sa te uiti in ''curtea vecinului'' dar chiar nu pot sa nu o fac.ieri la stiri,au aratat un american care sta intr-un cort in fatza unui magazin,asteptind sa prinda niste promotzii,care vor fi pe la sfirsitul lunii.deci..mai e ceva de comentat?!!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.timesnewroman.ro/life-death/4671-pensionarii-se-ingramadesc-sa-ia-linux-pentru-ca-e-gratuit
    =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragii mei problema e ca,in afara de faptul ca toata ziua se plang ca nu le ajung banii de nici unele,cand scapa la promotii iau cate 10 tigai odata.Ce Dumnezeu fac oare cu 10 tigai?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pfoaaa... am ratat marea deschidere. :)))

    RăspundețiȘtergere