joi, 1 decembrie 2011

Somnoroase pasarele!


Un stol de "pasarele"revine de la cantina unde s-au imbuibat cu portii imense la preturi de nimic. La intrarea in sala se imprastie fiecare, dupa culorile politice. Se indreapta catre "cuibusoarele" lor tapitate cu piele verde, unde isi introduc, cu greu, burtile acoperite de costume identice cu ale manelistilor de pe "Taraf TV".

La tribuna, vreo doi dau senzatia ca se cearta pe marginea unor legi, doar asa de amorul artei. De fapt nimeni nu ii baga in seama, fiecare fiind preocupat de cu totul altceva decat sa faca politica. In ciuda camerelor de luat vederi, care ii vaneaza , vreo doi termina de citit presa (bineinteles pe tableta), cativa se joaca (bineinteles Solitaire si, bineinteles, tot pe tableta , ca e la moda), cativa dau senzatia ca ar fi interesati de ce se intampla la tribuna, iar marea majoritate discuta intre ei despre ultimele pitipoance cu care se viseaza petrecand in vilele de protocol. Vreo doi nu rezista ritmului "alert" al lucrurilor si "capituleaza", incetul cu incetul. Pleoapele lor devin tot mai grele si, in cele din urma, se astern pe somn, imuni la zumzetul care ii inconjoara.

Presedintele Camerei insira, de cateva minute bune, un pomelnic de legi, ce asteapta sa fie votate. Cum nimeni nu se inghesuie sa faca obiectii la legile pe care nu le-au citit, decat initiatorii lor, treaba merge snur. Dupa ce termina de citit, Presedintele apasa pe soneria ce ii indeamna pe oamenii din sala sa treaca la vot.
Sunetul ascutit ii descumpaneste pe toti care se uita buimaci la prezidiu. Vreo cativa, treziti din somn, se reped cu cateva cartele in mana sa voteze la cat mai multe pupitre. Dupa cateva minute se prabusesc extenuati in fotolii cu zambetul pe fata , avand sentimentul datoriei implinite.

Cative reporteri tampiti scapa in sala (Ce naiba face si firma asta de paza?) si ii deranjeaza cu intrebari.
"Cum adica ce lege au votat!" Se balbaie putin , dupa care o iau prin balarii cu expresii pompoase, din care nu inteleg nimic, gen"incognoscibilitate metempsihotica". Satisfacuti de gurile cascate ale reporterilor, o trag repede pe suferinta celor care i-au votat si i-au trimis aici sa le rezolve problemele cu buteliile. Vinovati, dupa caz: ori Guvernul, ori Opozitia.
A doua zi vor afla cu stupoare ca au votat legi pe care se roaga la Presedinte sa nu le promulge. Au votat ca salariile profesorilor sa creasca. Si ce daca? Au votat ca TVA-ul la produsele de baza sa scada. Total gresit ! Mai nou au votat ca Ziua O.M.S (Organizatia Mondiala a Sanatatii) sa fie declarata zi de doliu national. Nu ca n-ar avea dreptate la ce se intampla in tara asta, dar sunteti convinsi ca asta au vrut sa voteze?

Astazi, 1Decembrie, le doresc la toti alesii, La Multi Ani! Aaaa, nu, nu in Parlament, ci acolo unde le este locul: La casuta cu zabrele. Sa va dea Cel de sus traiul unui amarat ce munceste de dimineata pana seara si abia are cu ce sa-si creasca singurul copil, pe care si-a permis sa il faca, in speranta ca ii va putea oferi conditii decente.

Hai sictir! Treziti-va si miscati-va burtile alea de satrari! Mai faceti si altceva in afara de afacerile cu statul, ce sunt platite tot din banii celor care au facut prostia sa aiba incredere in voi si v-au votat!

10 comentarii:

  1. Din pacate asta este Romania in care traim si mai pacat ca vor veni acusi alegerile si nu vom avea de unde alege! Oricum La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. e de risu' plinsu,vis-a-vis,de ce ai scris.dar ai mare dreptate.cred ca 90% ar fi deacord cu tine.cei 10%,sunt cei de care faci tu pomenire in postare.respect mult blogul tau si ma abtin de la niste invective,care le-ar merita cu prisosintza.zic doar atit ca imi este greatza de ei si sa-mi treaca greatza,ca nici asta nu o merita acesti''alesi''ma duc sa beau o gura de suc de lamaie.oare la ce viseaza ''domnul din fotografie?'' ca am un lapsus.e de mult si asta in politica,avind cindva si o functzie mare!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. e grea viaţa de parlamentar măi nene... da' mai ales plictisitoare. Eu să fiu în locul lor, aş vota un spor de plictiseală.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulian, cred ca daca te-ai duce sa vizitezi casa poporului, ai ramane mut,numai daca vezi ce calitate are hartia igienica de acolo...nu mai zic de preturile d ela cantina, coafor, ca au si din asta acolo. E un mic orasel de mestesugari pus la dispozitia lor. Si sa revin la hartia igienica, am inteles ca suma platita pe luna e fabuloasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. un blog interesnt , am citit cateva articole foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  6. Minoki,nu mai votam!Toti sunt o apa si-un pamant.

    RăspundețiȘtergere
  7. Florinash,nu te jena,"varsa"tot ce ai la adresa infamilor

    RăspundețiȘtergere
  8. Angela,mai dxegraba,isi vor vota(bineinteles fara sa-si dea seama) un spor de prostie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lumi de le-ar ramane hartia blocata in fund.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mersi "maseuzo"(presupun,multumesc de vizita

    RăspundețiȘtergere