luni, 11 iunie 2018

Bursa procentelor

      

Si veni si ziua mult asteptata. Se umplu, in sfarsit, Piata Victoriei de "camasi albe", venite intr-un suflet la chemarea mult iubitului "staroste" al tuturor penalilor din Romania. Am reusit sa urmaresc cu infrigurare, chiar pana la lacrimi(de ciuda!) vreo 5 minute din discursul marelui conducator (chiar cu "m" mic!).Dupa care.....:
          "Iubirea mea, fa-mi si mie o limonada,dar cu muuuuuuulta lamaie, ca ma ia cu greata si transpiratii la creier!"
          Cei vreo cativa neuroni pe care ii mai posed  se impartisera si ei in doua tabere: unii imi spuneau sa continui vizionarea carnagiului democratic,iar ceilalti ma amenintau ca, daca nu schimb canalul, se duc dracului pe ureche la vale. Am cedat pana la urma. In fond mai am nevoie de cativa dintre eiacolo, macar cat sa mai pot semna statele de plata si darile la stat.
          Da', vezi tu, dracu' ma lasa? Ma puse sa ma boldesc pe facebook la cateva zeci de reportaje facute la fata locului. Mi-am pus niste vata in urechi (vezi tu, sa nu fuga neuronii cu pricina) si m-am crucit cateva ore de ce exemplare de Zoo populau spatiul din Piata.
          Cred ca 30% din ei habar nu aveau pentru ce se aflau acolo. Unii protestau acerb chiar impotriva PSD-ului, convinsi fiind ca acesta e in Opozitie. Cine da legile? ''Pai, guvernul condus de fascistul ala de Iohanis. Mama lui de neamt!''  Altii luptau de mama focului cu coruptia uitand ca,de fapt, ascultau discursul sefului Agentiei Nationale pentru Extorcarea Romaniei. Marea majoritate din ei admiteau cu seninatate ca i-au chemat primarii, directorii, sefii, antrenorii de fotbal.....
          Vreun sfert (adica 25%) erau adusi pentru a da culoare multimii. Adevarul e ca in marea aceea de alb cateva pete de negru dadeau bine la orientarea in spatiu.  Sunt marea masa a beneficiarilor de ajutoare sociale izvoratoare de voturi in campaniile electorale.Aia care au dureri de cap si fac "frezoane"(adica frisoane) daca ii chemi la munca. Aia care toarna copii cu ghiotura,copii pe care nu ii pot da la gradinita ca plang si li se rupe inima. Suflete de mama!!!
          Au mai fost "excursionistii". Cam 10%.  Aia care, daca tot  au trait o viata in crasma la Cuca Macaii, cum,  sa rateze ei  o excursie pana la Bucuresti, sa il vada in carne si oase pe cel care le plateste cel putin doua zile de bautura pe luna?

          Cam tot 30% au fost pensionarii super multumiti de cei cativa leuti aruncati acolo. Ca ''doar n-au muncit o viata pe degeaba''! Dragii de ei! ''Am cladit tara asta cu sudoarea fruntii lor si nesimtitii astia de tineri(cati au mai ramas prin tara) isi permit sa faca mitinguri contra tatucului Dracnea?'' 
Au omis insa cu totii pilda cu vaca si caldarea. Au umplut banita intradevar pana la Revolutie(oare Revolutie a fost?), apoi, dupa, au rasturnat-o cu copita, votandu-i pe cei care nu erau decat urmasii celor pe care i-au vrut impuscati la Targoviste. Ma intreb daca, atunci cand s-au intors acasa, au avut curajul sa se uite la fotografiile copiilor lor plecati prin alte zari de prea mult ''bine'' in tara asta.
         Si iaca asa s-au dus naibii 95% din procentele participantilor. Restul? Politruci care mai reusesc sa ciuguleasca si ei din ceea ce le curge printre degete imbuibatilor din Parlament. Oameni de rand care recunosteau ca Sefu' fura, dar sa le dea si lor ceva. 

          Ce a ramas dupa ei? Doar numele: GUNOAIE !

          Comparatie: la mitingurile #Rezist oamenii au iesit in toata tara, in toate pietele. Acum, in afara de adunatura fortata, nu am vazut nicio imagine din tara cu simpatizantii Ciumei Rosii.
          SPECIFIC ; Daca maine ar fi alegeri nu stiu in cine as avea incredere sa votez.Dar stiu ca, parafrazandu-l pe Creanga "Mai hoti ca astia de acum nu cred sa mai fie!".

       Hai sa auzim de bine, pana data viitoare!
         

2 comentarii:

  1. Iulian Berzuc,am fost sigur ca esti un lingator al lui iohanus dupa figura Dar tu grasule mai tii minte cand ai aruncat un ditamai motorul de 3 tone de la 10 metri de pe turnul de racire Terom?Ai fost iertat ,nu ai platit nimic ca am platit noi ceilalti pentru tine ,iar tu porc fiind si gandire de pork lingi nedreptatea si infatuarea si puturosenia Nu ti place munca pentru ca asa sunteti voi putorile fasciste ca si iohanusul vostru ingamfat Acum noi cei care ti am platit greseala suntem oi suntem prosti asa i ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand cine esti de iti pwrmiti sa vb asa?In al doilea rand cine era acolo stie ca nu a fost greaeala mea.Eu si cu inca cineva am platit oalele sparte,altcineva nu.Daca vrei sa diacutam civilizat iti dai numele si mai vedem.

      Ștergere