marți, 9 martie 2010

Puterea banului


Eiiiiii,dragii mei,traim intr-o lume in care interesele financiare(meschine de altfel) ne domina din ce in ce mai mult.
E drept ca ne ducem zilele intr-o societate care pune din ce in ce mai mult pret pe valorile materiale si mai putin pe cele spirituale.E drept(de asemenea) ca avem cu totii necesitati care nu se pot rezolva altfel.
Dar........
V-ati intrebat cat de mult va pot schimba banii viata?Asta depinde de pretentiile fiecaruia.
Foamea de bani,de avere,distruge,in cele din urma.Avem senzatia ca banii ne dau puterea de a calca peste tot ce are valoare morala.Ne credem invincibili,independenti.Totusi nu realizam ca banii raman cel mai puternic si mai raspandit drog din lume.Singurul "drog" care creeaza o dependenta atat de puternica incat nu exista nici o cura de dezintoxicare pentru asa ceva.
Nu ma intelegeti gresit!Nu pledez pentru saracie!
Dar am simtit de multe ori ca lacomia asta absurda mi-a adus doar nenorociri.
Banii curma vieti,despart familii,pornesc razboaie.Cat de putini au ramas cei pentru care banii nu reprezinta decat accesorii prin care sa isi faca viata normala.Cat de putini au ramas cei care se multumesc sa traiasca la limita decentei,dar cu sufletul curat.
Ganditi-va la asta!
Dragii mei!Va doresc sa aveti conturile sau portofelele pline,astfel incat sa mai aveti timp sa va mai ganditi si la altceva.Sa va ganditi la cei apropiati,sa le puteti face bucurii.Nu deveniti sclavi.

2 comentarii:

  1. La aceasta postare nu pot sa spun decat ca mi-as dori sa fiu saraca cu sufletul curat si fericita pe deasupra, dar nu pot , pentru ca fac parte din cealalta categorie. Pentru care bunastarea materiala iti asigura un minimum de confort psihic.Iar in ziua de azi cam trebuie sa lupti pentru asta.O zi si o seara faine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimeni nu este Profet in Tara Lui!

    RăspundețiȘtergere